פיצה ביתית כמו באיטליה

קרדיט: וואלה! אוכל
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
90 דקות
זמן בישול
קל
מספר מנות
4
כשרות
חלבי

תמיד חלמתם להכין לבד פיצה ביתית הורסת? עכשיו זה אפשרי! בצק שמרים פשוט ונוח לעבודה ותוספות לפי הטעם האישי – זה המתכון לפיצה נפלאה

מצרכים

לבצק: 500 גרם קמח 2 כפיות של שמרים יבשים כפית סוכר כפית מלח 3-4 כפות של שמן זית 1/3 + 1 כוסות של מים פושרים לרוטב העגבניות: מעט שמן זית 3 עגבניות קלופות וקצוצות 5 שיני שום כתושות צרור בזיליקום טרי 1/2 כפית סוכר 1 כפית מלח 2 כפות רסק עגבניות 1 כפית אורגנו יבש

הוראות הכנה

  1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים מהבצק כדור ומקמחים אותו קלות. מחזירים לקערה, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה.
  2. לאחר זמן התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח (הכמות מספיקה לפיצה אחת ענקית או שתיים בינוניות). מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה.
  3. אופן הכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש.
  4. מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים את הפיצה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה (מתחילים לבדוק אחרי 15 דקות).