חלה קלאסית

קרדיט: אורלי פלאי בורנשטיין
זמן הכנה
30 דקות
זמן בישול
שעה וחצי
זמן בישול
קל
מספר מנות
3
כשרות
פרווה

סידרנו אתכם עם המתכון הכי נכון לחלה של שבת: חלת חסידים קלועה ופשוטה, הכי טעימה ובלי תוספות מפונפנות – רק שומשום מלמעלה ובצק מושלם.

מצרכים

3 חלות: 1 ק״ג קמח מנופה רבע כוס (50 גרם) סוכר רבע כוס (60 מ"ל) שמן 1 כף שמרים יבשים 1 כף מלח 2 וחצי כוסות (600 מ"ל) מים ציפוי: ביצה טרופה קורט מלח קורט סוכר זרעי שומשום

הוראות הכנה

  1. מערבבים את כל החומרים מלבד המים כדקה (עד לאיחוד) במיקסר עם וו לישה.
  2. יוצקים פנימה את המים ולשים במהירות בינונית כ-6-7 דקות, עד לקבלת כדור בצק.
  3. 3כסים את הקערה בניילון נצמד ומעליו מניחים מגבת. מתפיחים כ-45 דקות ובודקים את המצב – אם הבצק הכפיל את נפחו ממשיכים, אם לא, נותנים לו עוד רבע שעה.
  4. כשהבצק מכפיל את נפחו מחלקים אותו ל-3 חלקים שווים. חוצים כל חלק לשניים, כך שמתקבלים 6 חלקים שווים.
  5. קולעים או מעצבים את החלה: יוצרים שני גלילים מאורכים ומניחים בצורת צלב אחד על גבי השני. מתחילים להצליב את הגלילים משני הכיוונים כך שהחלה נקלעת לגובה ואז משכיבים אותה.
    אפשרות נוספת: חותכים כל גליל ל-4, יוצרים כדורים ומסדרים אותם בצורת כתר. חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות, עם שאר הבצק.
  6. מתפיחים, מברישים ואופים: מכסים את החלות המעוצבות במגבת ומתפיחים כחצי שעה או עד שהנפח כמעט מכפיל את עצמו והחלות מתעגלות יפה.
    במקביל מחממים תנור ל-220 מעלות (או 200 בטורבו).
  7. מברישים את החלות בביצה טרופה עם מלח וסוכר, מפזרים שומשום ואופים 25 דקות, או עד שהחלות אפויות וזהובות יפה. מצננים לחלוטין ומגישים.